Register Login
Η ΕταιρείαΝέα    Ιανουαρίου 22, 2021     


 

Νέα - Ανακοινώσεις Minimize
Ισολογισμός χρήσης 1/1 - 31/12/2015 - Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
Ισολογισμός χρήσης download: isologismos_infotrip 2015_1.pdf , isologismos_infotrip 2015_2.pdf 
Ημερίδα στον Δήμο Ιωαννιτών - Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Εταιρεία Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας & Μεταφορών Α.Ε. (INFOTRIP A.E.) στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας» στο Δήμο Ιωαννιτών διοργάνωσε ημερίδα στο Ξενοδοχείο Grand Serai την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί ομιλητές που με τις παρουσιάσεις τους πλαισίωσαν το θέμα της έξυπνης πόλης από διαφορετικές οπτικές γωνίες και πτυχές όπως την πολιτική σκοπιά και χροιά, την επιστημονική άποψη, τις καινοτομίες σε εφαρμογές καθώς και δύο παραδείγματα έργων που υλοποιούνται στο Δήμο Ιωαννιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλητές και η θεματολογία των παρουσιάσεων ήταν η εξής:

 • Αθανάσιος Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Προγραμματισμού Δήμου Ιωαννιτών, "Η ευφυής Πόλη ως παράγοντας βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής - Η πόλη των Ιωαννίνων στα χνάρια της έξυπνης εξειδίκευσης"
 • Μαρία Μαρφουλάκη, Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος, Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α' ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, "Βιώσιμη Κινητικότητα: Στο επίκεντρο των στόχων των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος"
 • Αναστάσιος Μάνος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, INFOTRIP Α.Ε., "Καινοτομίες σε εφαρμογές αστικής βιώσιμης κινητικότητας"
 • Γεώργιος Σάρρος, Υπεύθυνος Έργου, INFOTRIP A.E.,"Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας στο Δήμο Ιωαννιτών"
 • Αθανάσιος Βραχινόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, INFOTRIP A.E., "Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων και βελτιστοποίηση της συλλογής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών"

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες εκπροσώπων φορέων και οργανισμών αλλά και ανθρώπων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους στη συζήτηση που ακολούθησε. Το παρών έδωσαν, ο Πρύτανης και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο,  ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ο Διοικητής της Τροχαίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι υπεύθυνοι των τμημάτων πληροφορικής των δύο νοσοκομείων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

   

 
Σύστημα Εξοικονόμησης Πόρων/Καυσίμων και Βελτιστοποίση Συλλογής Απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών - Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Ιωαννιτών καινοτομεί, προχωρώντας στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ», που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Στην παρουσίαση του έργου προχώρησαν στις 29/9, οι κύριοι Θανάσης Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Κατηρτσίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, και Θανάσης Βραχινόπουλος εκπρόσωπος της αναδόχου AMCO ABEE και INFOTRIP.


 
Επιτυχής ολοκλήρωση του έργου: "Προμήθεια και Τοποθέτηση Εφαρμογής Τηλεματικής Παρακολούθησης Οχημ." - Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η εταιρία INFOTRIP S.A. ολοκλήρωσε για ακόμα μια φορά με μεγάλη επιτυχία το έργο Προμήθεια και Τοποθέτηση Εφαρμογής Τηλεματικής Παρακολούθησης Οχημάτων και Μηχανημάτων ΕΡΜΗΣ στον Δήμο Κασσάνδρας. Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει πλέον στη διάθεσή του ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την αποδοτική διαχείριση και παρακολούθηση συνολικά αλλά και μεμονωμένων οχημάτων του στόλου. Τα οφέλη για τον δήμο από την εγκατάσταση της εν λόγω εφαρμογής ΕΡΜΗΣ, την οποία έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου η εταιρία INFOTRIP είναι πολλά και σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε: έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τη δραστηριότητα των οχημάτων, ισχυρό εργαλείο εποπτείας και επιχειρησιακής χρήσης, άμεση ενημέρωση για αποκλίσεις και έκτακτα περιστατικά, βελτίωση του χρόνου απόκρισης για την αντιμετώπισή τους, και ουσιαστικά στην διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των αρμοδίων του δήμου με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

Η εταιρία INFOTRIP με την μακρόχρονη εμπειρία, τη δοκιμασμένη τεχνολογία αιχμής και το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό της, αποτελούν τα δομικά συστατικά για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τόσο σε φορείς της δημόσιας διοίκησης, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 
Ισολογισμός Χρήσης 1/1 - 31/12/2014 - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015
Ισολογισμός χρήσης download: isologismos_INFOTRIP_AE_2014.pdf 
Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης κέρδισε η INFOTRIP στην ΠΑΕΓΑΕ Transport & Logistic Awards 2015 - Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Η INFOTRIP τιμήθηκε με βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης, για το «Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής για την ασφαλή μεταφορά μαθητών», με κωδικό τίτλο i-student trip”, στην κατηγορία Επιβατικές Μεταφορές, Οδική Ασφάλεια και Ασφάλεια Μεταφορών. Η Τελετή Απονομής των ΠΑΕΓΑΕ Transport & Logistics Awards 2015, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στο Balux Prive με διοργανωτές το Supply Chain Institute και την Boussias Communications που σαν στόχο είχε την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.

Το σύστημα, το οποίο βραβεύτηκε αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής που έχει αναπτύξει η INFOTRIP, για την ασφαλή μεταφορά μαθητών που μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία από και προς τη σχολική τους μονάδα μέσω:

•  παρακολούθησης της οδικής συμπεριφοράς του οδηγού (ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τα τρέχοντα όρια ταχύτητας, επιθετική οδήγηση)

•  καταγραφής της επιβίβασης/αποβίβασης μαθητών και δημιουργία λίστας επιβαινόντων σε πραγματικό χρόνο

•  δημιουργία συναγερμών σε έκτακτες καταστάσεις (panic button, ανίχνευση σύγκρουσης)

•  δημιουργία αναφορών για λιγότερο έκτακτες καταστάσεις όπως είναι αδικαιολόγητη απουσία μαθητή, υπέρβαση ορίων που έχουν τεθεί (π.χ. υπέρβαση ταχύτητας ή ορίων ρυθμού επιτάχυνσης)

•  πληροφόρησης γονέων σε θέματα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο

•  διασύνδεσης σχολικού οχήματος με κέντρο ασφάλειας για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το εν λόγω σύστημα υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου I-StudenTrip και αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα κατά τόπους σχολεία. Αναπτύχθηκε με κύριο γνώμονα την οδική ασφάλεια και έχει ως στόχο, αφενός την μείωση κινδύνου εμφάνισης ενός ατυχήματος (π.χ. παρακολούθηση οδηγικής συμπεριφοράς και αντίστοιχες αναφορές), καθώς και τη μείωση των επιπτώσεων από την εμφάνιση ατυχήματος ή άλλου προβλήματος, π.χ. μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης σύγκρουσης. Πρόκειται, λοιπόν, για μια εξειδικευμένη λύση, η οποία έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει μέχρι τώρα στην αγορά όσον αφορά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της σχολικής μεταφοράς.

Το βραβείο έλαβε εκ μέρους της εταιρίας ο κ. Αθανάσιος Βραχινόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της INFOTRIP, δηλώνοντας: «Η απονομή του βραβείου ΠΑΕΓΑΕ Transport & Logistics 2015 μας τιμά ιδιαίτερα και αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλει η εταιρία για την παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα των ευφυών συστημάτων μεταφοράς, ξεχωρίζοντάς μας από τις λοιπές εταιρίες του κλάδου».


                                                                                                                 
 
Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών στο Δήμο Καλαμάτας - Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Οι εταιρίες INFOTRIP και AMCO υλοποίησαν στον Δήμο Καλαμάτας καινοτόμο σύστημα για την πληροφόρηση των οδηγών και επιβατών με στόχο την βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Το σύστημα κάνει χρήση νέων τεχνολογιών με σκοπό: 

 • Την βελτίωση των υπηρεσιών αστικών λεωφορείων με τη χρήση σύγχρονου συστήματος τηλεματικής και ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης των λεωφορείων σε στ άσεις μέσα από ηλεκτρονικές πινακίδες («έξυπνες στάσεις») και εφαρμογές για το web και smartphones.
 • Την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της έγκαιρης πληροφόρησης προς τους οδηγούς για εναλλακτική διαδρομή αλλά και της διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο.
 • Την συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων (πχ χρόνοι διαδρομής, θέσεις στάθμευσης κλπ) προς επεξεργασία για την συνεχή μελέτη και υποβολή προτάσεων και την δημιουργία βάσης δεδομένων από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.
Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης τηλεματικών πληροφοριών η οποία εξασφαλίζει :
 • Την παρακολούθηση σε «πραγματικό» χρόνο του στόλου λεωφορείων με την δυνατότητα παρέμβασης στην εκτέλεση των δρομολογίων μέσω του λογισμικού FLASH.
 • Την δυναμική και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση των επιβατών για τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης των οχημάτων μέσω 10 πινακίδων έξυπνων στάσεων.
 • Τη δυναμική και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση των οδηγών για τις διαθέσιμες θέσεις σε δημόσιους χώρους στάθμευσης μέσω 2 ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης.
 • Την συλλογή και επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο δεδομένων κίνησης με χρήση ανιχνευτών φόρτου κίνησης στο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης του Δήμου Καλαμάτας μέσω της συγκοινωνιακής πλατφόρμας MISTIC.
 • Τη δυναμική πληροφόρηση των διερχόμενων οδηγών σχετικά με τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες, μέσω μιας πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων VMS.
 • Την πληροφόρηση των δημοτών και τουριστών μέσω διαδικτυακής πύλης (web/ mobile portal) και εφαρμογής συστήματος πληροφόρησης κοινού μέσω SMS για τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Δήμου Καλαμάτας και της σχεδίασης διαδρομής μέσω διαφορετικών μέσων μετακίνησης.
Οι εταιρίες INFOTRIP και AMCO ολοκληρώνοντας το έργο «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – “ευφυής μετακίνηση”» βελτιστοποιούν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας αντίστοιχα με εκείνη μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.


Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας INFOTRIP κ. Βραχινόπουλος και ο project manager του έργου κ. Σάρρος
κατά την παρουσίαση του έργου στο ξενοδοχείο Pharae Palace.

 
Βράβευση της INFOTRIP στην τελετή απονομής των Transport & Logistics Awards 2014 - Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Η INFOTRIP τιμήθηε με βραβείο υψηλής επίδοσης για την “Εφαρμογή παρακολούθησης της διαδικασίας μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων, μεταξύ λιμένων και τελικών προορισμών της ενδοχώρας”, στην Τελετή Απονομής των Transport & Logistics Awards 2014, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Τα Transport & Logistics Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών. Την Τελετή Απονομής τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, καθώς επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Χάρης Κυριαζής.

Η εφαρμογή αφορά μια τεχνολογική πλατφόρμα, που σαν στόχο έχει να διασυνδέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά τη διαδικασία παρακολούθησης της μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων, όπως Οργανισμούς Λιμένα, Λιμεναρχείο, Τροχαία, Τελωνείο, Ναυτιλιακές Εταιρίες, Πράκτορες, Υπηρεσίες Χειρισμού Φορτίων, Δια-μεταφορείς, Κυβερνητικές Υπηρεσίες, κτλ., μέσα από ένα κοινό περιβάλλον (δικτυακή πύλη - webportal). Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την λήψη, συλλογή, διαχείριση, επεξεργασία και χρήση δεδομένων κυκλοφορίας από το οδικό δίκτυο που ενώνει τον λιμένα και την ενδοχώρα για την πληροφόρηση των χρηστών (πράκτορες/φορείς μεταφοράς των επικίνδυνων φορτίων, όπως εταιρίες logistics, δια-μεταφορείς).   

Η INFOTRIP αποτελεί εταιρεία του οίκου SWARCO και δραστηριοποιείται από το 2006 στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών περιεχομένου και λύσεων Ευφυών  Μεταφορών (Intelligent Transportation Systems) και Τηλεματικής, χαράσσοντας μια διαρκώς ανοδική, δημιουργική πορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και πρόσφατα στη Μέση Ανατολή.  Το βραβείο έλαβε εκ μέρους της εταιρίας ο κ. Αθανάσιος Βραχινόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της INFOTRIP, δηλώνοντας: «Η διάκριση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των ιδιαίτερα ικανοποιητικών επιδόσεων της εταιρείας μας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ευφυών συστημάτων μεταφοράς». 

  

 
Ισολογισμός Χρήσης 1/1 - 31/12/2013 - Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014
Ισολογισμός χρήσης download: infotrip_2013_isologismos.pdf 
Δίαυλος Αγίου Νικολάου - Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014


Σχετικά με το έργο….

Τίτλος Έργου: Προμήθεια – Ανάπτυξη – Παραμετροποίηση πιλοτικού συστήματος Ευφυών Μεταφορών για Πληροφόρηση Κοινού στον Δήμο Αγίου Νικολάου στα πλαίσια της Πράξης ΔΙΑΥΛΟΣ

Διάρκεια: Αύγουστος 2013 – Ιούλιος 2014

Προϋπολογισμός: 168.418,98

 

Σύντομη Περιγραφή

Το έργο αφορά την Υλοποίηση (προμήθεια, ανάπτυξη και παραμετροποίηση) ενός πιλοτικού συστήματος Ευφυών Μεταφορών για πληροφόρηση Κοινού για τον Δήμο του Αγ. Νικολάου. Το πιλοτικό σύστημα θα συλλέγει κυκλοφοριακά δεδομένα σε «πραγματικό» χρόνο (μέσω ανιχνευτών χρόνων διαδρομής), τα οποία θα επεξεργάζονται ειδικές εφαρμογές Ευφυών Μεταφορών στο κέντρο ελέγχου οι οποίες στην συνέχεια θα διαχέουν τις κυκλοφοριακές και άλλες πληροφορίες (ενδιαφέροντος του Δήμου) σε ποικίλα κανάλια επικοινωνίας (όπως δια-δικτυακό τόπο, smart-phones και πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης κοινού).

 
Δίαυλος Ρόδου - Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

 

Σχετικά με το έργο….


Τίτλος Έργου: Προμήθεια και συμπληρωματικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής συστημάτων ευφυών μεταφορών (ΣΕΜ) στον Δήμο Ρόδου στα πλαίσια της Πράξης ΔΙΑΥΛΟΣ

Διάρκεια: Αύγουστος 2013 – Ιούλιος 2014

Προϋπολογισμός: 290.965,50

 

Σύντομη Περιγραφή

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες προμήθειας, ανάπτυξης, παραμετροποίησης καθώς και μελετητικές δραστηριότητες. Το πιλοτικό σύστημα που θα υλοποιηθεί αναμένεται να συλλέγει κυκλοφοριακά δεδομένα σε «πραγματικό» χρόνο (μέσω μόνιμων σταθμών καταγραφής κυκλοφοριακών δεδομένων), τα οποία θα τροφοδοτούν ειδική συγκοινωνιακή πλατφόρμα που θα είναι εγκατεστημένη στο κέντρο ελέγχου του Δήμου Ρόδου και στην οποία θα πραγματοποιείται η επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων, η διαχείριση των οδικών συμβάντων καθώς και η διαχείριση των μεταβλητών πινακίδων ενημέρωσης κοινού (Πινακίδες VMS). Τα επεξεργασμένα δεδομένα της συγκοινωνιακής πλατφόρμας θα διαχέονται σε ποικίλα κανάλια επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, τα κανάλια επικοινωνίας που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του πιλοτικού έργου ΣΕΜ είναι δια-δικτυακός τόπος, smart-phones, πινακίδες VMS και infokiosks.

 
∆ιεθνές Συνέδριο «Ευφυή Συστήµατα Μεταφορών, eCall και Οδική Ασφάλεια – ITS, eCall and Road Safety» - Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Η εταιρία INFOTRIP συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ευφυή Συστήµατα Μεταφορών, eCall και Οδική Ασφάλεια – ITS, eCall and Road Safety», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2014, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα πλαίσια του πιλοτικού έργου HeERO. Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα πλαίσια της Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και την ERTICO – ITS Europe. H INFOTRIP ως ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών – ITS Hellas, διέθεσε ενημερωτικό εταιρικό υλικό, στο περίπτερο της ITS Hellas, και συμμετείχε στην 4η συνεδρία με θέμα: «Good Practices of ITS for Road Safety». Η παρουσίαση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της INFOTRIP A.E., κ. Βασίλειο Μιζάρα, με τίτλο: “Innovating Traffic Management and Public transport Solutions” είχε ως αντικείμενο καινοτόμες λύσεις διαχείρισης κυκλοφορίας και εφαρμογές στον τομέα των δημόσιων μεταφορών, που διαθέτει και προσφέρει η εταιρία, και την παρουσίαση καλών πρακτικών, όπως Live Traffic Information (TrafficNav, Athens Book, κτλ.), παροχή της υπηρεσίας TMC (Traffic Message Channel) για τη πόλη της Αθήνας, πρωτοποριακή πλατφόρμα live κυκλοφοριακής ενημέρωσης (myroute.gr), κτλ.


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του κ. Β. Μιζάρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INFOTRIP A,E. με τίτλο: “Innovating Traffic Management and Public transport Solutions”.

Το περίπτερο της ITS Hellas στο συνέδριο με ενημερωτικό υλικό της ITS Hellas και των μελών της. Δικά της  banner και φυλλάδια διέθετε και η εταιρία INFOTRIP, ως ιδρυτικό μέλος. 


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του κ. Β. Μιζάρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INFOTRIP A,E. με τίτλο: “Innovating Traffic Management and Public transport Solutions”. 
COMPASS4D - Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014
Σχετικά
με το έργο….

Πλήρης Τίτλος Έργου: Συνεργατικά Συστήματα Κινητικότητας για την ασφαλή και αειφόρα ανάπτυξη - Cooperative Mobility Pilot on Safety and Sustainability Services for Deployment

Ακρωνύμιο: COMPASS4D

Διάρκεια: Ιανουάριος 2013 – Δεκέμβριος 2015

Συνολικός Προϋπολογισμός: 9.996.000 €

Website: www.compass4d.eu

 

Σύντομη Περιγραφή

Επτά ευρωπαϊκές πόλεις (Μπορντό, Κοπεγχάγη, Αϊντχόβεν-Χέλμοντ, Νιούκαστλ, Θεσσαλονίκη, Βερόνα & Βίγκο) ένωσαν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη των εξής στόχων: ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και μείωση του επιπέδου κυκλοφοριακής συμφόρησης στις οδικές μεταφορές. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι του έργου θα εκτελεστούν πιλοτικά από κοινού στις παραπάνω πόλεις, τρία συνεργατικά συστήματα: Προειδοποίηση Σημαντικών Κυκλοφοριακών Συμβάντων (Forward Collision Warning), Προειδοποίηση παραβίασης κόκκινου σηματοδότη (Red Light Violation Warning) και  Υπηρεσία Εξοικονόμησης ενεργείας σε διασταυρώσεις δρόμων (Energy Efficient Intersection service). Οι υπηρεσίες αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά για πάνω από ένα έτος, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Πιλοτική Πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης

Οι υπηρεσίες που θα εφαρμοστούν στα πλαίσια του Compass4D  για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι οι παρακάτω:

• Υπηρεσία Εξοικονόμησης ενεργείας σε διασταυρώσεις δρόμων (Energy Efficient Intersection Service - EEIS)

• Προειδοποίηση Σημαντικών Κυκλοφοριακών Συμβάντων (Road Hazard Warning - RHW)

Εκτός από τις παραπάνω συνεργατικές υπηρεσίες του COMPASS4D, το πιλοτικό της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει επίσης τα εξής:

• Ενεργειακά αποδοτικές διαδρομές, βελτιστοποιημένες διαδρομές χρηστών και βελτιστοποιημένες διαδρομές πόλης (προτάσεις δρομολόγησης σε οδηγούς που έχουν ειδικό εξοπλισμό, όσον αφορά τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης ή / και περιβαλλοντικά οφέλη για την πόλη.) Αυτό θα δοκιμαστεί πιλοτικά τόσο στο κέντρο της πόλης, παρέχοντας στους χρήστες εναλλακτικές προτάσεις δρομολόγησης στην οδό Τσιμισκή, πριν από την είσοδό τους, π.χ. στην Εγνατία Οδό, καθώς και για διαδρομές μεταξύ των εξοπλισμένων διασταυρώσεων έξω από το κέντρο της πόλης και στο κέντρο της πόλης και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. 

• Συνεργατικές τεχνολογίες για την βελτίωση της  αξιοπιστίας του χρόνου μετακίνησης.


Ο ρόλος της INFOTRIP

Η INFOTRIP θα είναι ο τεχνολογικός πάροχος για το πιλοτικό της πόλης της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει προσαρμογή των εφαρμογών και των τελικών συστημάτων στην πιλοτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και την εγκατάσταση του εξοπλισμού πεδίου (RSUs), τον εξοπλισμό επί του οχήματος (tablets και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό), καθώς και την εγκατάσταση του λογισμικού (software) και του λοιπού εξοπλισμού (hardware) στο κέντρο ελέγχου, που απαιτούνται για το πιλοτικό της πόλης της Θεσσαλονίκης. 
TrafficPrognosis - Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014


Σχετικά
με το έργο….


Πλήρης Τίτλος Έργου: Development of traffic surveillance tool for congestion management on road networks
Ακρωνύμιο: TrafficPrognosis
Διάρκεια: December 2012 – November 2014
Συνολικός Προϋπολογισμός: 149.500 €

 

Σύντομη Περιγραφή

Το έργο αναπτύσσει ένα σύστημα με το οποίο στελέχη αρμόδιων φορέων και οργανισμών θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης ενός διαχειριστικού και εποπτικού εργαλείου που θα παρέχει λειτουργίες διαχείρισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης, παρουσίαση κυκλοφοριακών δεικτών και βελτιστοποίησης των κυκλοφοριακών ροών σε αστικά οδικά δίκτυα. Βασικά χαρακτηριστικά του εργαλείου θα είναι η δυνατότητα ομογενοποίησης και χρήσης δεδομένων πραγματικού χρόνου και ιστορικών από διαφορετικές πηγές (εισαγωγή τεχνικής floating car data πέρα της παραδοσιακής τεχνικής από σταθερούς μετρητές κυκλοφορίας), η δημιουργία μηχανισμού και μεθοδολογίας για την διόρθωση των διαθέσιμων δεδομένων και τέλος η δημιουργία προγνώσεων κυκλοφορίας και στατιστικών δεικτών μέσω της επεξεργασίας ιστορικών δεδομένων και ανάπτυξης συγκοινωνιακού προτύπου. Το εργαλείο θα επιτρέπει μέσω των δεικτών και προβλέψεων α) την υποστήριξη λήψης αποφάσεων από τους διαχειριστές της υποδομής, β) την παροχή πληροφόρησης οδηγών μέσα από πολλαπλά κανάλια (διαδίκτυο, mobile εφαρμογές, υπηρεσίες SMS μέσω κινητών τηλεφώνων), με τελικό στόχο την αντιμετώπιση της συμφόρησης και την διαχείριση της ζήτησης. H INFOTRIP λαμβάνει μέρος σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, υλοποίησης και πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος καθώς και στην αποτελεσματική διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου στα ενδιαφερόμενα μέρη και φορείς κυρίως σε επιχειρηματικό – εμπορικό επίπεδο.

 

Πιλοτική Πλευρά της πόλης της Αθήνας 

Δοκιμαστικό πεδίο εφαρμογής είναι το οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής.

 

Ο ρόλος της INFOTRIP

H INFOTRIP, ως Ανάδοχος του Έργου, λαμβάνει μέρος σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, υλοποίησης και πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος καθώς και στην αποτελεσματική διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου στα ενδιαφερόμενα μέρη και φορείς κυρίως σε επιχειρηματικό – εμπορικό επίπεδο. 
Ευέλικτη Προσαρμοσμένη Κινητικότητα του αύριο - Tomorrow’s Elastic Adaptive Mobility - Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014Σχετικά με το έργο….

Πλήρης Τίτλος Έργου: Ευέλικτη Προσαρμοσμένη Κινητικότητα του αύριο - Tomorrow’s Elastic Adaptive Mobility

Ακρωνύμιο: TEAM

Διάρκεια: Νοέμβριος 2012 – Οκτώβριος 2016

Συνολικός Προϋπολογισμός:  17.100.000 €

Website: www.collaborative-team.eu/

 

Σύντομη Περιγραφή

Το έργο TEAM οραματίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα κινητικότητας, όπου οι ταξιδιώτες, οι οδηγοί, τα οχήματα και η υποδομή θα οικοδομήσουν ένα απρόσκοπτο και βιώσιμο δίκτυο συνεργασίας. Η συνεργασία είναι η λέξη-κλειδί για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης ​​αναφορικά με την κινητικότητα για όλους τους πολίτες, αξιοποιώντας τα συνεργατικά συστήματα, έγκυρα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του δικτύου συνεργασίας.

 

Πιλοτική Πλευρά της πόλης της Αθήνας και των Τρικάλων

Για την ελληνική πλευρά θα συνδυαστούν δύο περιοχές, η μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας και η πόλη των Τρικάλων στη βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη απόδοση της Ελληνικής πλευράς και η κάλυψη όλων των FLEX εφαρμογών όπως:

–      Συνεργατική προληπτική παρακολούθηση σε αστικό και υπεραστικό επίπεδο και ο κατά περίπτωση (ad hoc) έλεγχος

–      Συνεργατικός σχεδιασμός διατροπικών μετακινήσεων

–      Διατροπική καθοδήγηση με την υποστήριξη των εικονικών/προσωποποιημένων (avatar) χρηστών

–      Συνεργατική έξυπνη διασταύρωση για την προτεραιότητα των λεωφορείων

–      Συνεργατική βελτιστοποίηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς

–      Κοινότητα «παιχνιδιών» (πόλεις, υποδομή)  (Community gaming)

Ο ρόλος της INFOTRIP

Θα είναι ο πάροχος των υπηρεσιών τεχνολογίας και των ολοκληρωμένων εφαρμογών για το πιλοτικό σε Τρίκαλα-Αθήνα. 

 
MOBiNET - Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014Σχετικά με το έργο….

Πλήρης Τίτλος Έργου: Πανευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών Συνδεδεμένης Κινητικότητας - Europe-Wide Platform for Connected Mobility Services

Ακρωνύμιο: MOBiNET

Διάρκεια: Νοέμβριος 2012 – Αύγουστος 2016

Συνολικός Προϋπολογισμός: 15.600.000 €

Website: www.mobinet.eu

 

Σύντομη Περιγραφή

Στα πλαίσια του MOBiNET θα επεξεργαστούν, αναπτυχτούν και θα λειτουργήσουν τα τεχνικά και οργανωτικά θεμέλια μιας ανοιχτής πλατφόρμας πολλαπλών πηγών πληροφόρησης (multi-vendor) για την παροχή πανευρωπαϊκών υπηρεσιών κινητικότητας. Βασικές καινοτομίες του MOBiNET είναι η αντιμετώπιση των εμποδίων στην ανάπτυξη συνεργατικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης εναρμονισμένων υπηρεσιών, τη διαθεσιμότητα των μέσων επικοινωνίας, τη προσβασιμότητα και την ασυμβατότητα των δεδομένων που σχετίζονται με τις μεταφορές, τον κατακερματισμό των υπηρεσιών συνδρομής και πληρωμής των τελικών χρηστών, κατάλληλες τεχνολογίες στις συσκευές των χρηστών, κλπ.. Στα πλαίσια του MOBiNET θα αναπτυχτούν λύσεις τόσο για τους επιχειρηματικούς χρήστες (B2B) όσο και για τους τελικούς χρήστες (B2C) (οδηγοί και ταξιδιώτες):

Πιλοτική Πλευρά της πόλης των Τρικάλων

Ένα επιλεγμένο σύνολο των προσφερομένων υπηρεσιών του MOBiNET θα υλοποιηθεί, δοκιμαστεί και αναπτυχθεί για το πιλοτικό της πόλης των Τρικάλων. Οι περιπτώσεις χρήσης θα δοκιμαστούν πιλοτικά στα Τρίκαλα, προκειμένου να αποδειχθεί η σκοπιμότητα της πλατφόρμας του MOBiNET σ’ ένα πραγματικό περιβάλλον και θα καθοριστούν στα πλαίσια του έργου (δεδομένης της ραγδαίας εξέλιξης της αγοράς). Μια ενδεικτική λίστα των υπηρεσιών που αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά στα Τρίκαλα είναι η παρακάτω:

·   Πολυτροπικός Σχεδιασμός Ταξιδιού (Multimodal travel planner)

·   Μηχανή Αναζήτησης θέσεων στάθμευσης (Parking search engine)

Οι υπηρεσίες θα πρέπει να δοκιμαστούν σε διάφορα δείγματα πληθυσμού από περίπου 20 επαγγελματίες οδηγούς του στόλου οχημάτων του δήμου, που θα προσληφθούν για το χρονικό διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας.

 

Ο ρόλος της INFOTRIP

Έμφαση στην ανάπτυξη υπηρεσιών εντός του οχήματος και συν-τροπικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του MOBiNET. Θα αναπτυχθούν διεπαφές μεταξύ των εταιριών (B2B) και μια κατανεμημένη αρχιτεκτονική των υπηρεσιών, που θα προέρχονται από διάφορους φορείς παροχής υπηρεσιών.

 
MobiS - Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014Σχετικά
με το έργο….

Πλήρης Τίτλος Έργου: Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Κινητικότητας για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ασφάλεια μέσω προηγμένων τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης - Personalized Mobility Services for energy efficiency and security through advanced Artificial Intelligence techniques

Ακρωνύμιο: MobiS

Διάρκεια: Οκτώβριος 2012 – Μάιος 2015

Συνολικός Προϋπολογισμός:  5.068.580 €

Website: www.mobis-euproject.eu

 

Σύντομη Περιγραφή

Ο κύριος στόχος του MobiS είναι να δημιουργήσει μια νέα αντίληψη ώστε να παρέχει τη λύση μιας ομοσπονδιακής, ​​προσαρμοσμένης και ευφυής πλατφόρμας κινητικότητας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για το Μελλοντικό Ίντερνετ (Future Internet) και μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης που θα παρακολουθεί, θα μοντελοποιεί και θα διαχειρίζεται το αστικό σύνθετο δίκτυο κινητικότητας ανθρώπων, αντικειμένων, του φυσικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο. Το MobiS θα είναι σε θέση να συνδέει τις προηγμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης με την πλατφόρμα υπηρεσιών παραδοσιακών πληροφοριών που προέρχονται από τις ακόλουθες πηγές: α) υφιστάμενους παρόχους μεταφορικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, β) πληροφορίες του περιβάλλοντος, μέσω των αισθητήρων  υποδομής και γ) από δεδομένα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πιλοτική Πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης

Στο πιλοτικό της Θεσσαλονίκης  θα δοκιμαστούν δυο σενάρια:

-          Το πρώτο σενάριο είναι σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού ταξιδιού αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο και την παροχή πληροφοριών για την κυκλοφορία στους ταξιδιώτες που κινούνται με ιδιωτικά ή επαγγελματικά οχήματα, εντός του αστικού οδικού δικτύου της πόλης της Θεσσαλονίκης.

-          Το δεύτερο σενάριο είναι για την υποστήριξη των διαχειριστών της κυκλοφορίας, βάσει της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής κατάστασης του οδικού δικτύου, προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία χάραξης πολιτικής για τη μετακίνηση, καθώς και να ενισχύσουν ή / και να ενημερώσουν για την κατάσταση της κυκλοφορίας βασιζόμενοι στη γνώση εμπειρογνωμόνων σε θέματα μετακίνησης και στο πλήθος πληροφοριών για το υπεραστικό οδικό δίκτυο της περιοχής της Χαλκιδικής.

Οι χρήστες του συστήματος θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν προηγμένες υπηρεσίες με τη χρήση εμπλουτισμένων πληροφοριών που θα παρέχονται μέσω της ενοποιημένης πλατφόρμας, που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του MobiS. Επίσης, οι ίδιοι οι χρήστες θα μπορούν από την πλευρά τους να παρέχουν πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με κυκλοφοριακά συμβάντα, με αποτέλεσμα το σύστημα να ενημερώνεται με πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με προβλεπόμενες ώρες ταξιδιού ή εναλλακτικές διαδρομές, όπου θα μπορούσε να περιλαμβάνουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Ο ρόλος της
INFOTRIP

Η INFOTRIP συντονίζει τις πιλοτικές περιοχές του έργου και είναι επίσης υπεύθυνη για τον πιλότο της Θεσσαλονίκης.

Η INFOTRIP είναι υπεύθυνη για τη ενοποίηση των υπηρεσιών διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πλατφόρμα του MobiS. Εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με τις απαιτήσεις της φάσης και φέρει επίσης την περίπτωση σεναρίου της ενδο-πόλης (της Θεσσαλονίκης), όπου περιλαμβάνει τη συμμετοχή δείγματος πολιτών για τις απαιτήσεις των χρηστών και την πιλοτική λειτουργία / αξιολόγηση.  

Επίσης, συμμετέχει στη συλλογή δεδομένων και στη σύζευξη δραστηριοτήτων, μαζί με το σχεδιασμό διαδρομής πολλαπλών κριτηρίων και συστήματος υποστήριξης αποφάσεων.

 
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ σύστημα συλλογής Απορριμμάτων στο Δήμο Σερρών - Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

 
Η Ιnfotrip AE ανταποκρινόμενη στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής , καινοτομεί ολοκληρώνοντας  ένα πρωτοπόρο σύστημα  στο  Δήμου Σερρών  με τίτλο: «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών».

 Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη συστήματος που στοχεύει στην βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών του Δήμου:

Ø  Έλεγχος και διαχείριση της κατανάλωσης καυσίμων των δημοτικών οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Ø  Παρακολούθηση, βελτιστοποίηση και διαχείριση δρομολογίων δημοτικών οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Ø  Παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης οχημάτων και μείωση των δαπανών συντήρησης αυτών.

Ø  Παραγωγή χρηματοοικονομικών δεικτών που μπορούν να υποστηρίξουν επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες μεταφορών ή προμήθειας νέων οχημάτων.

Ø  Προσδιορισμό περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ø  Αντιμετώπιση παραπόνων των δημοτών για το επίπεδο παρεχόμενης καθαριότητα.

Ø  Οριοθέτηση επιδόσεων των υπηρεσιών του Δήμου σε επίπεδο γειτονιάς με χρήση δεικτών αξιολόγησης (benchmarking), προς αναβάθμιση της αποδοτικότητας και ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται προς τον πολίτη.

 Τα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση του έργου θα είναι άμεσα ορατά, τόσο για το κράτος, όσο και για τους πολίτες.Η υλοποίηση του συστήματος θα οδηγήσει στη μείωση δαπανών του Δήμου που σχετίζονται όπως τα καύσιμα, τις υπερωρίες, τον ανεφοδιασμό, τις συντηρήσεις των οχημάτων αλλά και τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕθνικόΣτρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ )και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους

 
Ισολογισμός χρήσης 1/1 - 31/12/2012 - Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013
Ισολογισμός χρήσης download: infotrip _2012_isologismos.pdf
 
ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “TrafficNav Preview Version” - Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

 

H INFOTRIP υποστηρίζει την εφαρμογή TrafficNav Preview Version, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Appstore για τους χρήστες iPhone / iPad από την 1η Ιουλίου.
Η εφαρμογή αποτελεί το ιδανικό εργαλείο απεικόνισης και κοινοποίησης κυκλοφοριακών συμβάντων για το οδικό δίκτυο της Ελληνικής Επικράτειας, σε πραγματικό χρόνο, στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης. Παράλληλα, επιτρέπει στον χρήστη να σχεδιάσει καλύτερα το ταξίδι του, ενώ μέσω της διαδικασίας αποστολής ενημερώσεων για κυκλοφοριακά συμβάντα μπορεί να εμπλουτίζει διαρκώς το περιεχόμενο της εφαρμογής. Βασίζεται σε τηλεματικά δεδομένα και στοιχεία κίνησης που συλλέγει και επεξεργάζεται η υπηρεσία Myroute.gr, που έχει αναπτύξει η εταιρεία INFOTRIP.

Η τρέχουσα έκδοση (Preview Version) θα δώσει μια πρώτη εικόνα στους χρήστες για το πώς θα είναι διαθέσιμη στην πλήρη της έκδοση η εφαρμογή. Η αναβάθμιση στην πλήρη έκδοση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα για όλους τους χρήστες της TrafficNav Preview Version.

Επιπλέον, κάθε χρήστης μπορεί να στείλει μέσω της εφαρμογής δεδομένα για την κίνηση, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στον εμπλουτισμό και στη συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση της εφαρμογής.

Βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής:

·         Λίστα κοντινών κυκλοφοριακών συμβάντων

·         Απεικόνιση κυκλοφοριακών συμβάντων σε χάρτη

·         Κυκλοφοριακά συμβάντα σε κύρια οδικά τμήματα και περιοχές

·         Αναφορά κυκλοφοριακών συμβάντων.

 

Η εφαρμογή έχει ως τελικό στόχο μέσα από τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή της, την ικανοποίηση ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών.

 
Συμμετοχή της INFOTRIP στο 4ο συνέδριο Transport Research Arena (TRA), 23 - 26 Απριλίου 2012 - Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Στις 23 - 26 Απριλίου 2012 η εταιρεία INFOTRIP συμμετείχε στο 4ο συνέδριο Transport Research Arena (TRA) με τίτλο “Καινοτομία, κλειδί ανάπτυξης για μια Βιώσιμη Κινητικότητα” που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Το TRA 2012 είχε σαν στόχο να καταστεί δυνατή η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ειδικών από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, μέσω των αποτελεσμάτων της έρευνας, προωθώντας μελλοντικές ευκαιρίες στον τομέα των μεταφορών.

 περισσότερα ...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης», ανέλαβε η INFOTRIP, υπογράφοντας πρόσφατα σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας, με σκοπό την παροχή πληροφορίας σχετικά με τη μετακίνηση οχημάτων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός νέου Συστήματος Δυναμικής Διαχείρισης Φωτεινής Σηματοδότησης που θα ελέγχει τη λειτουργία της οδού Τσιμισκή, από την πλατεία ΧΑΝΘ έως Δυτική είσοδο/ Δικαστήρια, με σκοπό τη διευκόλυνση της διαμπερούς κυκλοφορίας από Ανατολικά προς Δυτικά. Στα πλαίσια του έργου θα εγκατασταθούν τα παρακάτω υποσυστήματα πεδίου:

 • Σύστημα Ανιχνευτών Κυκλοφορίας
 • Σύστημα Καμερών για ανίχνευση κυκλοφοριακών συμβάντων
 • Σύστημα Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων Ενημέρωσης
 • Σύστημα ρυθμιστών κυκλοφορίας σηματοδοτούμενων κόμβων

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει την κυκλοφορία, θα ενημερώνεται δυναμικά για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης και θα επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει τη μετακίνησή του, με έμφαση στις λύσεις μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% από τον ΕΟΧ 2004-2009 και κατά 50% από εθνικούς πόρους, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.520.000€ και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012. Πριν τον Απρίλιο του 2012 θα προηγηθεί πιλοτική λειτουργία του συστήματος.


 

 
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INFOTRIP - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011
Η εταιρεία INFOTRIP, (αντιπρόσωπος της ICOMERA, κορυφαίος πάροχος στο κόσμο κινητών ευρυζωνικών πυλών) ανακοίνωσε ότι το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., έχει επιλέξει να λειτουργήσει πιλοτικά την βραβευμένη Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200, για την παροχή σύνδεσης Wi-Fi στα λεωφορεία που εκτελούν το υπεραστικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τις συγκοινωνιακές γραμμές του ΚΤΕΛ Αττικής θα επωφελούνται από τη δωρεάν πρόσβαση σε Internet hotspots σε ευρυζωνικές ταχύτητες έως και αρκετά megabits ανά δευτερόλεπτο. περισσότερα ...
INFOTRIP S.A.: ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» - Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011
Η INFOTRIP S.A. ήταν χορηγός στην ημερίδα «Κυκλοφοριακά Θέματα Δήμων Λεκανοπεδίου Αττικής», που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, στις 9 Φεβρουαρίου 2011, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. περισσότερα ...
Η INFOTRIP ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΕΡΜΗ" ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗ Α.Ε. - Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011
Η εταιρία INFOTRIP, μέσω του επίσημου αντιπροσώπου της στην Καλαμάτα Start PC, μιας εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και της εκπαίδευσης, ανέλαβε την εγκατάσταση και λειτουργία του δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων ΕΡΜΗΣ για τη νέα γνωστή εταιρεία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗ Α.Ε.. περισσότερα ...
Το SEERC γίνεται μέλος του Ελληνικού Δικτύου στα πλαίσια του έργου “Millennium Project” - Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010
Κύριος στόχος του Ελληνικού Δικτύου στα πλαίσια του έργου Millennium Project, είναι να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δίνοντας κυρίως έμφαση στην εφαρμογή επιστημονικών ερευνών που θα διεξαχθούν στο μέλλον, διαμέσου της διάχυσης των αποτελεσμάτων που θα έχουν στους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και στους διαφόρους άλλους συμμετέχοντες.  περισσότερα ...
Εγκατάσταση του συστήματος “ERMIS” στην εταιρεία Γαλακτομικά Μανδρέκας Α.Ε. - Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
Η εταιρία INFOTRIP έχοντας πλέον αναπτύξει εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα της τηλεματικής διαχείρισης στόλου οχημάτων, επεκτείνει συνεχώς το πελατολόγιο της, μέσα από επιτυχημένες συνεργασίας με εταιρίες σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, πρόσφατα ανέλαβε την εγκατάσταση του δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων ΕΡΜΗΣ για την γνωστή εταιρία ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε., η οποία παράγει και διανέμει γαλακτοκομικά προϊόντα από το 1980, με δικά της ιδιόκτητα ψυγεία για την άμεση και ασφαλή διακίνηση των προϊόντων σε διάφορα σούπερ μάρκετ, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία στην Αθήνα και στον Πειραιά καθώς και σε αρκετούς δήμους. περισσότερα ...
Συνεργασία AthensBook και Myroute για την παροχή real-time ενημέρωσης για την κίνηση στους δρόμους - Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010
Η Susuko Maka LLC, η Cosmical Technology Ltd και η Infotrip Α.Ε. ανακοινώνουν την ενσωμάτωση πληροφορίας για την κίνηση στους δρόμους στον δημοφιλή έξυπνο οδηγό πόλης AthensBook. Η πληροφορία παρέχεται σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, από τις υποδομές που έχει αναπτύξει η Infotrip για τον ιστότοπο myroute.gr και απεικονίζεται σε πίνακα αλλά και σε διαδραστικό χάρτη. περισσότερα ...
Εγκατάσταση του συστήματος “ERMIS” στο Δήμο Βέροιας - Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010
Η INFOTRIP έχει αναλάβει την εγκατάσταση του συστήματος “ERMIS”, για την τηλεματική διαχείριση του στόλου απορριμματοφόρων στο Δήμο Βέροιας. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο έχει σαν πρωταρχικό στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του
στόλου, αποτελώντας ένα εργαλείο παρακολούθησης και διαχείρισης των εργασιών καθαριότητας για την περιοχή της Βέροιας.
 περισσότερα ...
Νέα διαδικτυακή εφαρμογή - TripPlan - Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010
Σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό η διαδικτυακή εφαρμογή TripPlan, η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης του χρήστη για το σχεδιασμό ταξιδιού εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας. περισσότερα ...
Νέες καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασε η INFOTRIP AE στην έκθεση "Σύγχρονος Δήμος 2010" - Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Καινοτόμες υπηρεσίες ευρυζωνικής σύνδεσης σε δημόσια μέσα μεταφοράς (WIFI εν κινήσει), πρωτοποριακή τεχνολογία TMC, καθώς και συστήματα έξυπνης διαχείρισης φωτεινών σηματοδοτών παρουσίασε η INFOTRIP AE, στα πλαίσια του 1oυ συνεδρίου και έκθεσης υποδομής και εξοπλισμού οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με τίτλο: "Σύγχρονος Δήμος 2010", που αφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και διεξήχθη στις 8 και 9 Μαΐου 2010, στο Ζάππειο Μέγαρο.

 περισσότερα ...
Η INFOTRIP θα συμμετάσχει στην Έκθεση “Σύγχρονος Δήμος 2010” - Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Η INFOTRIP θα συμμετάσχει στην Έκθεση “Σύγχρονος Δήμος 2010” - 1ο Συνέδριο & Έκθεση Υποδομής & Εξοπλισμού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 –9 Μαΐου 2010 στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

 περισσότερα ...
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ - Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Η INFOTRIP, (αντιπρόσωπος της ICOMERA, κορυφαίος πάροχος στον κόσμο κινητών ευρυζωνικών πυλών) ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ, έχει επιλέξει την βραβευμένη Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200 για την παροχή σύνδεσης Wi-Fi στα λεωφορεία της. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τις συγκοινωνιακές γραμμές του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης θα επωφελούνται από τη δωρεάν πρόσβαση σε Internet hotspots σε ευρυζωνικές ταχύτητες έως και αρκετά megabits ανά δευτερόλεπτο

 περισσότερα ...
Η INFOTRIP ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ DIS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ “TMC - Traffic Message Channel” - Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Η εταιρία INFOTRIP, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις στο χώρο του “infomobility” και σε συνεργασία με την εταιρία DIS λανσάρει στην Ελληνική αγορά την πρωτοποριακή τεχνολογία RDS-TMC για την μετάδοση της κυκλοφοριακής κατάστασης στους οδηγούς αυτοκινήτων.

 περισσότερα ...
Η INFOTRIP ανέλαβε την υλοποίηση του έργου για το Δήμο Μετσόβου - Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Η INFOTRIP ανέλαβε το έργο με τίτλο “Mobile Portal για την ενημέρωση των πολιτών με στόχο την προώθηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης στο Δήμο Μετσόβου (Mobile Government)”. Στόχος του έργου είναι η εγκατάσταση ασύρματων δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης και η ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών, πληροφόρησης που θα παρέχονται σύμφωνα με την τοποθεσία των χρηστών (location-based) πάνω από τα ασύρματα δίκτυα πρόσβασης (hotspots) που θα εγκατασταθούν στο Δήμο Μετσόβου.

 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της INFOTRIP S.A. στην έκθεση POLIS 2009 - Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της εταιρίας INFOTRIP S.A. στην έκθεση POLIS 2009 - 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων”, η οποία διεξήχθη στις 26–29 Νοεμβρίου 2009 στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO. Η εταιρία παρουσίασε τα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες λύσεις που έχει αναπτύξει στον τομέα της τηλεματικής και των ευφυών μεταφορών, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά πως λειτουργούν κάποιες από τις εφαρμογές.

 
Η INFOTRIP ανέλαβε την υλοποίηση του έργου Νομού Ροδόπης - Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Η INFOTRIP ανέλαβε ως κοινοπραξία το έργο με τίτλο “Εγκατάσταση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ηλεκτρονικού τουρισμού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης”. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων υπηρεσιών, πληροφόρησης και τηλεπικοινωνιών που θα παρέχονται σύμφωνα με την τοποθεσία των χρηστών (location-based services) πάνω από τα ασύρματα δίκτυα πρόσβασης (hotspots) που θα εγκατασταθούν στο νομό Ροδόπης.

 
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Σύστημα Παρακολούθησης και Διαχείρισης Οχημάτων - FLASH - Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο σχετικά με το σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων – FLASH, για την εκπαίδευση των χειριστών των Αστικών ΚΤΕΛ (Χανίων, Πτολεμαϊδας, Λαμίας, Κοζάνης, Καβάλας, Βόλου, Αγρινίου, Ηράκλειου, Δράμας, Σερρών και Κομοτηνής), στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

 
Συμμετοχή της Infotrip στην 7η Διεθνή Έκθεση Polis - Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Η INFOTRIP θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Έκθεση Polis 2009 – Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου - Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Νοεμβρίου 2009 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 
Η INFOTRIP ανέλαβε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ευφυές σύστημα διαχείρισης ... - Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Η INFOTRIP πρόσφατα ανέλαβε την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ευφυές σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, ενημέρωσης ταξιδιωτών και πληροφόρησης κοινού της Νομαρχίας Χαλκιδικής». Η Infotrip διαθέτοντας άρτια τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία σε θέματα ευφυών μεταφορών, στα πλαίσια του έργου είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός ενοποιημένου συστήματος πληροφόρησης του κοινού, το οποίο θα αποτελεί ένα πιλοτικό σύστημα για το κύριο οδικό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής, που θα ενημερώνει το κοινό για την πυκνότητα ροής και για τα επίπεδα κυκλοφορίας που σχηματίζονται στο οδικό δίκτυο και στους κρίσιμους κόμβους.

 
Σύναψη συνεργασίας INFOTRIP Α.Ε. και MEDIATEXT Α.Ε. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Οι εταιρίες INFOTRIP Α.Ε. και MEDIATEXT Α.Ε. ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παροχή πληροφόρησης σχετικά με την κυκλοφορία και τα οδικά συμβάντα για την περιοχή της Αθήνας μέσω προβολής της σχετικής υπηρεσίας στο Teletext.

 
Συμμετοχή της TREDIT A.E. και της INFOTRIP A.E. στη “CeBIT 09” στο Ανόβερο - Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή των δυο εταιριών TREDIT A.E. και της INFOTRIP A.E. στην επιχειρηματική αποστολή, που διοργάνωσε ο ΣΕΠΒΕ στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός πληροφορικής και νέων τεχνολογιών την CeBIT 09, που πραγματοποιήθηκε από τις 5-8 Μαρτίου 2009 στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Στην αποστολή συμμετείχαν 30 εταιρείες μέλη του ΣΕΠΒΕ, ανάμεσα στις οποίες και οι εταιρίες TREDIT A.E. και INFOTRIP A.E. που ανήκουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων του χώρου των ΤΠΕ, δηλαδή εταιρείες με δραστηριότητες Hardware, Software, System Integration, τηλεπικοινωνιακών λύσεων, υπηρεσιών υποστήριξης επιχειρηματικών λύσεων, καθώς επίσης και εξειδικευμένες εταιρείες κάθετων λύσεων του χώρου. Τις δυο εταιρίες εκπροσώπησαν οι κ.κ. Τάσος Μάνος Business Development, ο Διονύσης Γρηγορόπουλος Διευθυντής του υποκαταστήματος της Αθήνας της TREDIT A.E. και ο Σάκης Βραχινόπουλος Εμπορικός Διευθυντής της INFOTRIP A.E.

 
Tredit A.E. και Infotrip Α.Ε. χορηγοί στην 2η Διεθνή Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics 2009 - Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των εταιριών Tredit A.E. και της θυγατρικής Infotrip Α.Ε. στη 2η Διεθνή Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics 2009 που διεξήχθη από τις 6 έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2009 στο πρώην Δυτικό Αερολιμένα Ελληνικού.

Οι εταιρίες ήταν χορηγοί των εκδηλώσεων που λάβανε μέρος παράλληλα με την έκθεση και συμμετείχαν με ομιλίες από τους κ.κ. Απόστολο Μπιζάκη Διευθύνων Σύμβουλο της Tredit Α.Ε., τον Διονύση Γρηγορόπουλο Διευθυντή Υποκαταστήματος Αθήνας, τον Γεώργιο Τσούκο Διευθυντή του τμήματος Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Εφαρμογών και τον Αθανάσιο Βραχινόπουλο Εμπορικό Διευθυντή της Infotrip A.E..

 
Πληροφόρηση για την κατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής - Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

H INFOTRIP S.A υποστηρίζει στον διαδικτυακό τόπο του ΣΚΑΪ την πληροφόρηση για την κατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας δημιουργείται εφαρμογή για την αναζήτηση οποιασδήποτε διαδρομής στην Ελλάδα για επιλεγμένα σημεία αφετηρίας και προορισμού (σε επίπεδο διεύθυνσης / δρόμου), με δυνατότητα χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου αλλά και συνδυασμένων μεταφορών (αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο, πλοίο), ανάλογα με την επιθυμία του επισκέπτη με βάση τα βέλτιστα γι αυτόν κριτήρια, όπως τα επιθυμητά μέσα ταξιδιού, τη διάρκεια ταξιδιού, την αποφυγή του δακτυλίου, κ.α.

 
  
 
 Copyright © Infotrip 2008-2016. All rights reserved.   Terms Of Use  Privacy Statement